5 motive pentru folosirea videomarketingului

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Pe 14 Iunie, directorul Facebook Nicola Mendelsohn a prezis ca peste 5 ani, Facebook “va deveni o platforma folosita doar pe telefoane mobile si probabil va fi formata doar din videoclipuri.” Aceasta replica vine ca raspuns la auzirea vestii ca aplicatia predominant formata din clipuri video Snapchat a detronat Twitter, acum fiiind printre cele top 3 platforme de socializare (in spatele Facebook si Instagram).

Cum viitorul marketingului online se contruieste pe clipurile video atractive si relevante, antreprenorii si advertiserii trebuie sa imbratiseze noul trend altfel risca sa ramana in urma.

5 Motive pentru adoptarea Marketingului Video Online

Daca pana acum nu ai fost convins de acest nou trend, iata aici 5 motive pentru a contacta o companie de creare de videoclipuri.

1. Videoclipurile sunt mult mai atragatoare decat textul

Stiai ca oamenii proceseaza informatia vizuala de 60.000 de ori mai rapid decat textul? Mai mult decat atat, 90% din informatia care intra in creier este practic non-verbala. Felul in care suntem construiti ne inclina sa cautam continut vizual, nu cantitati mari de text. Aceasta trasatura innascuta se observa de asemenea si in rezultatele marketingului.

Doar daca incluzi cuvantul “video” in subiectul unui e-mail sau al unui articol, s-a demonstrat ca sansele ca acesta sa fie deschis creste cu 13%. In plus, sunt sanse de 5 ori mai mari ca un vizitator de site web sa dea click pe o postare care include un videoclip.

2. Continutul video ajuta la formarea unei conexiuni emotionale

Institutia recenziilor afacerilor din Harvard a condus un studiu legat de implicarea la nivel emotional al clientilor si a descoperit ca, desi doar 22% din clienti au fost conectati pe deplin emotional la urmarirea unui clip video, acestia reprezinta 37% din totalul venitului unei afaceri.

Exista foarte multe beneficii in formarea unei conexiuni profunde si personale cu clientii. Un bun exemplu este campania populara a brandului Dove pentru “Frumusetea adevarata”. In ciuda faptului ca are o tematica simpla, videoclipurile campaniei legate de incurajarea femeilor din lumea intreaga sa aiba mai multe incredere in sine a avut un succes colosal, ducand chiar la crearea unor valuri culturale.

Chiar si dupa cativa ani, multi isi amintesc de aceste videoclipuri si de mesajul transmis de ele.

Desi videoclipurile tale s-ar putea sa nu atinga o asemenea popularitate, un clip realizat cu atentie poate atinge cateva corzi sensibile ale unor clienti, lucru ce va spori afacerea ta.

3. Nu trebuie sa investesti bani multi in productia de videoclipuri

Acum mult timp, efectele vizuale uimitoare si camerele de filmat la o claritate mare erau accesibile doar domeniului studiourilor grandioase de filme. Acum, software-urile avansate si camerele performante si eficiente dau voie producatorilor de videoclipuri sa realizeze continut cu o investitie redusa.

Tehnologia a avansat extrem de mult si acest lucru se observa cel mai bine in buzunarele investitorilor : cu un buget minim se pot obtine videoclipuri de o calitate uimitoare.

4. Videoclipurile maresc rata de conversie din vizitator in cumparator

Vizitatorii unui site stau,in medie, cu 2 minute mai mult pe un site cand acesta include un clip video sugestiv. Mai mult decat atat, sansele ca acesti vizitatori sa cumpere sunt produs sunt sporite cu 64%.

Videoclipurile online atrag clienti si asigura o imagine foarte convingatoare pentru produsul tau.

5. Iata ce pierzi daca nu folosesti videomarketingul

  • Sansa de a creste vanzările si profesionalismul site-ului tau
  • Sansa de a fi cu un pas inaintea concurentei
  • Sansa unui start în care nu te baţi pe cuvinte cheie în youtube cu concurenţa
  • Sansa de a educa cumpărătorul legat de particularitatea produselor tale
  • Sansa de a obţine atenţia cumparatorului mult mai uşor
  • Sansa de a creşte rata de conversie din vizitator în cumpărător

Ce mai astepti? Incepe sa folosesti si tu videomarketingul si vei avea numai de castigat!

Abonează-te la Newsletter