Atelierul Digital Google recomanda videomarketing-ul !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Hai sa ne gandim putin la toate clipurile pe care oamenii le urmaresc online. La nivel mondial, vizitatorii consuma video timp de 300 de milioane de ore pe zi pe Youtube iar pe Facebook sunt generate 8 miliarde vizualizari de clipuri video pe zi . Si oamenii nu urmaresc doar clipuri amuzante cu animale. Clipurile video online au devenit o metoda foarte populara prin care afacerile isi promovează produsele si serviciile.

De ce video?

Pentru ca oamenii vor ca interactiunea cu brandurile sa fie cat mai reala si pentru ca le place sa priveasca, iar 90% din informatia care circula catre creier este vizuala. Creierul isi aduce aminte 80% din ce a vazut si facut, doar 20% din ceea ce a citit si 10% din ce a auzit.

Asa ca da vina pe creierul tau si fa video! Deja nu mai este nicio noutate faptul ca video content este noul rege.

Conform unei statistici realizate de Cisco, in 2019, online video va reprezenta 80% din total trafic consumat si aprox. Un milion de minute de video va fi oferit la fiecare secunda.

Conform datelor furnizate de Facebook, cantitatea de video provenita de la oameni si de la branduri in News Feed creste de la an la an de 3.6 ori, iar in Youtube numarul persoanelor care urmaresc video in platforma creste cu 60% cu fiecare an.

Pana si cele mai mari companii sustin ideea ca videomarketing-ul este viitorul. Iata un videoclip facut chiar de cei de la Google care explica, cu exemple, avantajele videoclipurilor:

Iata aici continuarea cursului despre videomarketing, oferit gratuit de catre Atelierul Digital de la Google.

Nici cei de la Facebook nu se lasa mai prejos si au facut si ei un scurt “how to” pe care il gasiti aici. In clipul ce urmeaza Alexandru Negrea, consultant social media si trainer, acorda un interviu in care vorbeste despre videoclipurile de pe Facebook (atat preinregistrate cat si live):

Ce este acela un social video?

Social video = social media + online video + / – Marketing
Un video digital care este construit în aşa fel încât să fie promovat şi consumat în reţelele sociale.
Sunt două tipuri de video în social media:

  1. Video realizat direct în platforma socială (Facebook video, Facebook live, Instagram, Snapchat, Vine).
  2. Video preînregistrat şi promovat prin intermediul reţelelor sociale.

Ce obiective de marketing poti avea pentru video in social media?

  • cresterea notorietatii;
  • scaderea ratei de returnare a produselor;
  • engagement client;
  • imbunatatire experienta de client service;
  • cresterea traficului pe site.

Youtube inca detine primul loc in video, insa pe masura ce timpul trece, Youtube este intr-un trend descrescator, in timp ce Facebook are 4 miliarde de video streams in fiecare zi. In special video-urile uploadate nativ, nu link incarcat in platforma. Video pe Twitter este despre interactiune – directa si reala, in timp ce video pe Snapchat este despre atentie.

Pe masura ce integrezi clipurile video in planul tau de marketing online, gandeste-te cum iti va stimula asta afacerea. Stabilirea unor obiective precise te va ajuta sa fructifici oportunitatile oferite de online video. In timp ce trasezi obiective care se aliniaza cu misiunea ta, stai cu ochii pe comportamentul clientilor tai. Imbina aceste doua activitati si te vei indrepta mai repede spre succes.

Prin video e mai simplu sa-i incanti pe oameni cu oferta ta. E un mod ideal de a obtine expunere in fata unei noi audiente. Iata cateva clipuri de la afaceri care aplica videomarketing-ul:

Articole despre videomarketing despre produs, despre logo: 

Ai alte nelamuriri? Scrie-ne acum pe office@mediasolution.ro si cere gratuit un sfat avizat pentru afacerea ta!

Foloseste si tu videomarketing-ul si bucura-te de avantaje!

surse : Atelierul Digital Social Smarts , CiscoMedia Solution

Abonează-te la Newsletter